6 april 2019 inspiratiedag ‘caritas beweegt’.

 

De Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 voor de eerste keer een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag voor vrijwilligers. De dag, met als thema ‘Caritas Beweegt’, is bedoeld voor leden van PCI-en en armbesturen, caritaswerkgroepen en werkgroepen diaconie. Het programma voor deze dag is nu bekend.

Kardinaal Peter Turkson, of één van de medewerkers van de Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling in Rome, zal de hoofdinleiding verzorgen. Na hem spreken zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen, en Hilde Kieboom van Sant’Egidio Antwerpen. Zij leveren een inhoudelijke bijdrage over nieuwe vormen van religieuze betrokkenheid en diaconie. De drie inleiders zullen ook met elkaar in gesprek gaan. Bij dit ochtendgedeelte zijn tolken aanwezig.

Na de lunch zijn er twee workshoprondes. Deelnemers kunnen onder meer kiezen uit: ‘Bijbelse aandacht voor de naaste’, ‘De Warmtebron (ouderen-dagopvang door vrijwilligers)’, ‘Met de poten in de modder (hoe ga je om met de prachtige verhalen van aanvragers bij de Caritas?)’, ‘Duurzaamheid in de praktijk’ en ‘Straatpastoraat’.
De uitvoering en voorbereiding van ‘Caritas Beweegt’ liggen bij de diaconale werkers van het Landelijk Katholiek Diaconaal Beraad. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds.

De bijeenkomst vindt plaats in Abdijhof Mariënkroon te Nieuwkuijk en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Programma:

  • 10.00-11.00 uur Eucharistieviering
  • 11.15-13.00 uur Inleidingen en gesprek
  • 13.00-14.00 uur Lunch
  • 14.00-16.15 uur Twee workshoprondes

Aanmelden:
vóór 31 maart via inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl

Klik op de afbeeldingen hieronder voor het volledige programma of download hier de PDF (2 blz.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *