Diaconie

DiaFoto BESTUREN PCIconie is
de wijze waarop groepen van christenen zich solidariseren met mensen in nood en/ of (mee)werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen.  (LPO-1987)
Op vele  manieren wordt er in en  vanuit de parochies in het aartsbisdom omgezien naar mensen in nood, naar kwetsbare mensen, naar mensen die eenzaam zijn.

 

Ariënsprijs voor diaconie
In 2003 is in het Aartsbisdom Utrecht een diaconale prijs in het leven geroepen, die de naam draagt van Alphons Ariëns. Dit in nauwe samenwerking met het Ariens-Comité en de Diocesane Caritas. De prijs wordt eenmaal in de drie jaar uitgereikt. Het gaat bij de Ariënsprijs om een diaconaal project of activiteit: lokaal en mondiaal.  De prijs wil aandacht en inzet voor diaconie stimuleren.  De prijs wil initiatieven stimuleren op het terrein van diaconie waarvoor anders geen geld is.
De Ariënsprijs is inmiddels vijf keer uitgereikt.  De winnaar krijgt € 1.250; de nummers twee en drie ontvangen ieder € 500. Elke winnaar ontvangt tevens een kunstwerk.  Van de genomineerde projecten  is vanaf 2007 een publicatie gemaakt worden met daarin een portret van de aangemelde activiteiten en projecten.

Praktijk
2007: Hoe kan ik voor jou een naaste zijn
2010: Ga en doe evenzo
2013: Werken vanuit je hart 2013
2016: Ik zal er zijn voor jou

Hoe_kan_ik_voor_jou_een_n00000110-09-30 Ariënscover-HRariensprijs-2013voorkant-boekje2016

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *